Niel Armstrong miután megtette első lépéseit a Holdon és elmondta mára elhíresült mondatát

Niel Armstrong aki miután megtette első lépéseit a Holdon és elmondta mára elhíresült mondatát, mely szerint „Kis lépés ez egy embernek, de nagy lépés az emberiségnek”, hozzáfűzött még egy üzenetet ami a következő volt: „Sok szerencsét Mr. Glotszky!”

Visszatérése után éveken át riporterek százai próbálták megtudni tőle sikertelenül ki is az a Mr. Glotszky, és mire vonatkozott az üzenet. Ő minden esetben csak sejtelmesen mosolygott.
Több évtizeddel az eset után amikor még egyszer megpróbálkoztak vele, megtört a jég és tekintettel arra, hogy az érintett addigra már nem volt az élők sorában, elárulta üzenete történetét.

Kisgyerekkorában a testvérével baseballoztak a kertjükben, amikor is a labda egy véletlen és a nagy lendület folytán a szomszédban landolt, ahogy ez már lenni szokott a gyerekek körében.

Ezúttal a kis Niel-en volt a sor, hogy áthágjon a kerítésen és ahogy kereste a labdát, akarva akaratlanul a szomszéd nyitott hálószoba ablaka alatt haladt el.

Épp lehajolt a labdáért és ment is volna tovább, amikor bentről párbeszéd ütötte meg a fülét. A szomszéd hölgy intézett felháborodott hangokat férjéhez:

„Orális kényeztetés? Azt akarsz? Majd ha a szomszéd gyerek a Holdon jár!!!”