15 Japán tradíció, ami meghaladja a külföldi emberek gondolkodását

A Felkelő Nap országa egy egyedi kis világ, a maga régi tradícióival, melyeket már generációk óta őriznek. Hiába fejlődik rohamosan az életük, egyes dolgokat sosem felejtenek el, tiszteletben tartják gyökereiket és felmenőiket. Biztos ami biztos, számunkra inkább különös hozzáállásuk és tradícióik egyszerre meglepőek és csodálatosak.

Az esztétika rendkívül fontos számukra – ez a megálló például nem vezet sehova, csupán gyönyörködni lehet a természetben.

Nincs szavuk a fosztogatásra, rablásra – gyakoriak a földrengések, de még ilyenkor sem kezdenek el a másik romai közt kutatni, fosztogatni, az sem tudják, hogy ez mit jelent. Egyszerűen nincs rá szavuk.

Az udvariasságnak négy szintje van: tisztelet, tisztelettudó, udvarias és nagyon udvarias – megvannak rá a szabályok, hogy milyen esetben melyiket kell használni

Szinte nincsenek náluk külföldi munkavállalók

Az idősebb emberek örökbefogadása normális

Kertek szinte művésziek

Hatalmas állatbarátok – egyes kávézókban kutyák, macskák, madarak “dolgoznak”. Hokkaidó szigete pedig rendkívül ritka állatok számára nyújt otthont: repülőmókusok, síró nyulak és vörös macskamedvék.

A Tokiói Disneyland a legnagyobb Disney-park a világon

Gyakori, hogy a vállalatok életre szóló szerződést kötnek az alkalmazottakkal

A hibáik elfogadása nagyon fontos számukra – a képen látható Yukio Hatoyama, volt miniszter, aki a pozíciója elfoglalása után 8 hónappal lemondott, mert úgy érezte, nem tudja megvalósítani a kampányában hirdetett és megígért dolgokat.

A kisgyerekek fizikai bántalmazását tiltja a törvény, nem csak a szülőknek, gyámoknak, de a tanároknak is

Pokémon stílusú eskövő

Tokiót a világ legjobb és legbiztonságosabb városának tartják

A japán emberek várható élettartama a legmagasabb, átlagosan 84 év, és itt a legmagasabb a centenáriumot ünneplő emberek száma is – kb. 30 000 100 évnél idősebb ember él Japánban

Vendéglátás – az internetet kapott szárnya a történet, mi szerint egy turista és az idősebb édesapja egy rántottát kapott egy Japán embertől Tokióban. Először nem értették, hogy miért, de másik tokiói lakos felvilágosította őket. Valószínű, hogy látszott rajtuk, hogy turisták, ezért kapták az ajándékot.